superior

Destinacions

Barcelona cobrarà als turistes per accedir al Park Güell

L’Ajuntament de Barcelona limitarà l’accés a la zona monumental del Park Güell, patrimoni de la Humanitat, a 900 visitants l’hora en horari turístic –durant les hores diürnes-. Els turistes hauran de pagar entre 5 i 10 euros i reservar dia i hora de visita. Els autocars turístics també tindran una regulació especial per estacionar a la zona.

El nou sistema de cobrament està previst que s’iniciï a partir de l’octubre del 2013, quan estarà en marxa un sistema de regulació de l’entrada que gestionarà l’empresa municipal Barcelona de Serveis Municipals. Per la seva banda, els autocars hauran d’estacionar en una zona específica i en cas de no trobar lloc no podran deixar baixar els turistes dels vehicles.

L’Ajuntament de Barcelona ha posposat en diverses ocasions l’entrada en vigor d’aquesta mesura. Finalment ha decidit que sigui la tardor de 2013, una època de menor pressió turística.

El consistori ha volgut ordenar l’activitat turística a la ciutat en els últims temps i ha estat prenent decisions en aquest sentit que no sempre han comptat amb l’acceptació dels operadors. En aquest sentit cal recordar les restriccions per a la circulació d’autocars turístics davant la Sagrada Família. L’Associació Catalana d’Agències de Viatges (ACAV) ha afirmat que aquesta decisió ha provocat ja una caiguda del 10% de les visites al temple. Segons informen, molts turistes de creuer descarten la visita a la basílica perquè l’estacionament de l’autocar en zones allunyades del temple fan que l’excursió s’allargui un 50% més.

El Park Güell el visiten cada any 9 milions de persones, unes 25.000 al dia, i només un 2,4% són barcelonins i un 4,3% són de la resta de Catalunya. Els veïns empadronats en els cinc barris adjacents al parc tindran llibertat de pas sense pagar, i es crearà el carnet club Park Güell, que beneficiarà expressament als ciutadans de la capital catalana ja que permetrà l’accés gratuït sempre que es sol•liciti amb set dies d’antelació personant-se físicament en una oficina.

[HOME]

Back to top button