superior

TT.OO. AA.VV.

Ningú dóna cobertura a les agències perquè reemborsin els bitllets d’Spanair

Les agències de viatges estan soles davant la decisió de tornar als seus clients els diners dels bitllets no volats d’Spanair o ingressar-los al compte de la companyia tal i com reclama l’administrador concursal. Fins ara tot han estat bones paraules i comprensió per part de les institucions però cap hi dóna cobertura a les agències.

La Confederació Espanyola d’Agències de Viatges i Turoperadors (CEAVYT) encapçala la creuada de les agències per poder tornar els imports que tenen retinguts pels bitllets emesos de l’1 al 28 de gener de 2012. Les agències no entenen perquè els seus clients han de perdre aquests diners quan no han gaudit del servei. CEAVYT s’ha posat en contacte amb diferents institucions per aconseguir la cobertura legal necessària per poder protegir els drets dels seus clients.

Fins ara només han aconseguit mostres de suport però cap institució els dóna la cobertura ni les garanties legals suficients per prendre la decisió de saltar-se la instrucció de l’administrador concursal. Recentment es van reunir amb l’Agència Catalana de Consum i la direcció general de Turisme catalana que podrien traslladar al jutge aquest posicionament, però la realitat és que les agencies estan soles davant de la decisió.

Els últims esforços cauen ara sobre el jutge i la possibilitat de variar aquesta decisió. Per altra banda es desconeixen les conseqüències que poden generar-se si les agències prenen la decisió unilateral de tornar els diners.

Back to top button