superior

Mercats

Els russos trien Catalunya

Amb gairebé un 60% del turisme rus que arriba a Espanya, Catalunya continua liderant els gustos turístics d’aquest mercat molt per davant de Canàries (12%) i Balears (10%). Enguany, les previsions dels turoperadors indiquen que el turisme rus creixerà a Catalunya un 40% i superarà la xifra dels 750.000 turistes.

A més del tradicional sol i platja, turisme cultural i de "shopping", els turoperadors russos destaquen la bona acollida dels "city breaks", activitats de turisme actiu i propostes relacionades amb la neu, el turisme sénior i el turisme mèdic, entre d’altres.

Aquests mateixos operadors turístics també han destacat que el turisme provinent de països com Ucraïna assoliran increments del 100% passant dels 70.000 turistes el 2011 als 140.000 aquest 2012.

Amb l’objectiu de mantenir aquest lideratge, l’Agència Catalana de Turisme ha participat a la MITT de Moscou. La delegació catalana estava encapçalada pel conseller d’Empresa i Ocupació, F. Xavier Mena, la directora general de Turisme, Marian Muro, i el director de l’Agència Catalana de Turisme, Xavier Espasa, que han mantingut diverses reunions amb professionals del sector turístic rus.

Convencions a Catalunya

No només els turistes russos “tenen debilitat” per Catalunya per passar les seves vacances. Quatre dels principals turoperadors del país -Natalie Tours, Coral Travel, Pegase i Tez Tour- tambén l’han triat per celebrar les seves convencions anuals.

Més de 1.300 persones entre delegats i comercials participaran en les quatre trobades que se celebraran entre els mesos d’abril i juny a la Costa Daurada, Costa Brava i Costa Barcelona.

Back to top button