superior

Mercats

Atenció que es pot alentir la temporada d’estiu

Les reserves s'han frenat de manera preocupant mentre que els preus segueixen en pujada generalitzada

Els mercats emissors han desaccelerat les reserves per als mesos de temporada alta. El sector no esperava un comportament com aquest. Quan tot apuntava a un estiu de rècord, les dades actuals no van en aquesta línia.

Tot i això els preus no baixen i els paquets turístics són sensiblement més cars que l’estiu passat. En algunes destinacions com a les Illes Balears fins i tot s’assoleixen preus molt per sobre del 2019 i afectarà especialment els clients espanyols.

Paquets turístics un 10% més cars

Els mercats britànic i alemany que nodreixen de la majoria de turistes estrangers a les destinacions espanyoles han aixecat el peu de l’accelerador de les reserves. Les tarifes dels paquets són un 10% més cares. Un dels motius és que el transport aeri s’ha encarit ostensiblement. Els bitllets més cars són un llast per a la reserva anticipada.

Itàlia i Grècia estan competint amb Espanya -principal preferència- pels viatgers d’Alemanya i el Regne Unit. Tot i que Espanya continua sent la destinació amb més capacitat aèria de recepció d’aquests mercats, els competidors estan guanyant terreny.

L’empresariat turístic nacional té poc marge de maniobra. No entrarà en un canvi d’estratègia d’última hora. Ara com ara espera que la dinàmica torni a virar i recuperi la tendència dels primers mesos de l’any que preveien un estiu rècord.

Articles relacionats

Back to top button