superior

Fires i Congressos

Catalunya serà Regió Mundial de la Gastronomia l’any 2025

Destinarà 9 milions d’euros per impulsar noves iniciatives que posin en valor el potencial català com a referent enogastronòmic

Un jurat independent i internacional d’experts format per persones de diferents àmbits de competència com ara el turisme, la cultura, l’hostaleria i l’agricultura han atorgat a la candidatura catalana el títol de Regió Mundial de la Gastronomia.

Intervenció del Xef Joan Roca en l’acte de distinció Regió Mundial de la Gastronomia

Aquesta distinció la promou l’Institut Internacional de Gastronomia, Cultura, Arts i Turisme (IGCAT). Catalunya ostentarà aquest reconeixement en el 2025 quan destinarà fins a 9 milions d’euros per posicionar Catalunya a l’exterior i organitzar esdeveniments com: la Setmana Internacional de la Regió Mundial de la Gastronomia, la celebració de l’Àpat Catalunya –sopar multitudinari al carrer de Barcelona a l’estil festa major-, i la 9a Conferència Mundial d’Enoturisme de l’Organització Mundial del Turisme (OMT).

La presidenta de l’IGCAT, Diane Dodd, ha afirmat que la institució que presideix ha quedat “impressionada” dels programes que té definits Catalunya en l’àmbit de la alimentació i el turisme enogastronòmic. “Creiem que són plans d’acció estratègics per assegurar l’establiment d’una regió mundial de la gastronomia molt exitosa”, assegura Dodd.

El conseller d’Empresa i Treball, Roger Torrent i Ramió, ha afirmat que “el nostre llegat culinari, vinculat a la innovació i el talent, han fet que Catalunya sigui el país del món on es menja i beu millor”. Amb aquesta distinció Torrent explica que “ens ajudarà a posar en valor la producció alimentària, la nostra cuina i la nostra destinació”

L’any 2016, Catalunya va obtenir el títol de Regió Europea de la Gastronomia, ara fa un pas més i aconsegueix el reconeixement de Regió Mundial.

Articles relacionats

Back to top button