superior

DestinacionsMercats

Madrid podria tenir lligat un Gran Premi de F1 per al 2025

La presidenta de Madrid ho vol anunciar en les properes setmanes

Isabel Díaz Ayuso, immersa a les eleccions autonòmiques per a la Comunitat de Madrid, ha llançat una notícia amb càrrega de profunditat. Ha reconegut que negocia amb l’organització de la Fórmula 1 per celebrar un Gran Premi.

L’anunci podria suposar que el Circuit de Barcelona – Catalunya que actualment acull els grans premis d’Espanya perdria aquest reclam en benefici de Madrid. La presidenta de la Comunitat ha declarat al programa de ràdio “Herrera en la COPE” que l’operació no la realitza en detriment de Catalunya. “Una altra cosa és si l’organització vol romandre a Catalunya o no, això és diferent de la negociació que nosaltres vam emprendre i que va pel bon camí”, ha afirmat.

Ni un euro públic

Ayuso ha exalçat la projecció internacional que aconseguiria Madrid lligant-se a la F1. Al seu anunci ha volgut deixar clar que no destinarà “ni un euro de diners públics”. Aquest aspecte és just el punt crític per a la celebració dels GP de F1 a Catalunya ja que suposen una sagnia a les arques públiques de la Generalitat.

“En poques setmanes sabrem el resultat”, ha declarat la presidenta de la Comunitat. Si tot va bé el gran circ de la Fórmula 1 arribaria a Madrid al voltant del 2025. Ayuso no ha volgut donar més detalls del projecte i de quin tipus de formulació farà per no destinar diners públics quelcom que a Catalunya no han aconseguit mai.

Des de fa anys que es barallava una jugada com aquesta per part de la Comunitat de Madrid. La carrera podria ser un traçat urbà o semiurbà entorn d’IFEMA. Per cert, el Circuit de Catalunya encara tindrà contracte amb la F1 aquest any 2025. Potser la intenció de la propietària del circ automobilístic, Liberty Media, sigui establir torns rotatoris entre ciutats europees.

Articles relacionats

Back to top button