superior

DestinacionsTransport

Inaugurat el tren turístic del Modernisme Gurmet del Maresme

La ruta compta amb parades a Mataró i Canet de Mar, és el primer que Renfe posa en circulació a la província de Barcelona

El Consorci de Promoció Turística Costa del Maresme i Renfe han posat en circulació el tren que recrea l’època modernista, amb rutes i activitats dedicades a aquesta etapa cultural i a la gastronomia local.

Periòdicament aquests trens retolats com a Modernisme Gourmet sortiran de l’estació de França de Barcelona i recorrerà la franja litoral de la comarca. Aquest trajecte és un homenatge als 175 anys del primer tren de la península, que va recórrer el trajecte entre Barcelona i Mataró, i també dona suport a la commemoració del centenari de la mort de l’arquitecte modernista Lluís Domènech i Montaner.

La primera parada ha estat Mataró, on un centener de participants han visitat quatre espais: la Casa Coll i Regàs, el Saló de Plens de l’Ajuntament, la Plaça Gran i la Nau Gaudí. El segon municipi amb aturada del tren ha estat Canet de Mar, on els viatgers han visitat tallers de vitralls decoratius i la Casa Museu Lluís Domènech i Muntaner amb una visita teatralitzada.

Els trens turístics són una iniciativa de Renfe i compta amb la col·laboració de la Diputació de Barcelona. Durant la darrera edició de Fitur els màxims responsables de les dues entitats van presentar-los i van anunciat les altres rutes previstes al Penedès i al Garraf per la xarxa de Rodalies.

Trens turístics temàtics per anar als principals atractius de la província de Barcelona

Articles relacionats

Back to top button