superior

Estudis-antics

El millor maig de la història en turisme estranger

Catalunya ha obtingut la major afluència de turistes estrangers de la història en un mes de maig. Concretament 1,5 milions de turistes, un 6,3% més que l’any anterior, que situen Catalunya al capdavant de les destinacions espanyoles receptores de turisme internacional. L’acumulat dels primers mesos ja fa preveure una xifra rècord de visitants estrangers per aquest 2013.

Pel que fa als primers cinc mesos de l’any, Catalunya ha rebut 5.050.643 turistes estrangers, un 5,4% més que en el mateix període de l’any anterior. Un de cada quatre turistes estrangers arribats a Espanya aquest 2013 ha viatjat a Catalunya. És la primera destinació estatal en volum d’arribades, amb una quota del 25,5%. L’efecte Turquia podria propiciar que destinacions com Canàries o Balears superessin Catalunya aquest estiu.

En el conjunt de l’Estat, l’afluència de turistes estrangers també és positiva amb un creixement del 3,9% amb relació al 2012. Amb gairebé 20 milions de turistes internacional fins el maig és el resultat més elevat des de 2008. Enguany estan funcionant bé tant a Catalunya com a la resta de l’Estat mercats emissors com: Països Nòrdics, Alemanya o Rússia mentre que mercats com Itàlia i Portugal estan registrant caigudes importants.

Segons l’estudi de Frontur s’està incrementant el percentatge de turistes que viatgen sense paquet, un 71%, davant del 29% que sí el contracten quan visiten alguna destinació espanyola. Els que organitzen el seu viatge amb paquet turístic s’han reduït un 4,6% i aquells que s’organitzen per lliure han crescut prop del 8%.

[HOME]

Articles relacionats

Back to top button