superior

MercatsFormacióReportatges

Tanca Europa, els viatges desapareixeran durant una temporada

Els tocs de queda s’estenen com una taca d’oli pels diferents països d’Europa. Les mesures  anti-Covid més dures ja han arribat i el tancament de l’hostaleria i moltes activitats culturals i socials aturaran el turisme per una bona temporada.

Toc de queda a Barcelona

La decisió de Catalunya de prohibir la mobilitat nocturna, i en breu sembla que el confinament de cap de setmana, va en la línia de les mesures que s’estan prenent a Europa. Les grans ciutats europees, pol d’atracció de turisme urbà durant els mesos d’hivern, estan actuant com en els mesos de març, abril i maig, limitant el màxim la mobilitat i la socialització.

A França, el primer ministre, Jean Castex, ha explicat la situació: “Diguem les coses clares. La situació és greu” i ha aplicat un toc de queda a mig centenar de departaments que afecta 50 milions de persones que no poden sortir de casa entre les nou del vespre fins a les sis de la matinada. Una icona com el mercat nadalenc d’Estrasburg, el més popular de França i un dels més importants d’Europa enguany no se celebrarà amb les seves tradicionals casetes.

A Itàlia, el president del govern, Giuseppe Conte, ja ha decretat el tancament com a mínim durant un mes de cinemes, teatres, sales de concerts, parcs d’atraccions, centres recreatius i culturals, balnearis…

Portugal manté “l’estat de calamitat”, el Regne Unit està confinant parts del nord del país, Bèlgica, Països Baixos i Alemanya també estan prenent mesures contundents en el mateix sentit. Els viatges d’oci i negoci desapareixeran novament a Europa durant una temporada.

Articles relacionats

Back to top button