superior

Aeri

350 milions, el perjudici econòmic provocat pels controladors

L’Associació Catalana d’Agències de Viatges (ACAV) estima que el conflicte dels controladors ha tingut una repercussió econòmica d’ aproximadament 350 milions d’euros en el sector. El Gremi d’Hotels de Barcelona i la Federació d’Hostaleria de les Comarques de Girona calculen que les reserves cancel•lades durant el pont seria d’entre el 10 i el 12%.

“Davant la situació viscuda en un dels ponts de major sortida de viatgers de l’any”, ACAV confirma que “interposarà una demanda col•lectiva contra els subjectes o entitats que finalment es considerin responsables dels fets”. La patronal del sector ha creat una plataforma per a la defensa de les agències de viatges i turoperadors. ACAV representa a una part molt important de les agències de viatges catalanes així com els interessos del 80% dels turoperadors nacionals.

Els hotelers xifren en un 12% les cancel•lacions

El Gremi d’Hotels de Barcelona responsabilitza als controladors de provocar amb la seva actuació unes cancel•lacions del 12% de les reserves que tenien gestionades per al llarg pont. Aquesta xifra suposaria unes 4 mil habitacions diàries. El Gremi no descarta interposar una demanda per a rescabalar-se del dany econòmic ocasionat.

Per la seva banda, la Federació d’Hostaleria de les Comarques de Girona ha afirmat que els establiments de la Costa Brava sud i els de la zona de Girona i Radial han estat els més afectats pel tancament dels aeroports. A la ciutat de Girona l’ocupació turística ha estat del 66%, un 10% inferior a les previsions. Consideren que “aquest Pont de la Puríssima ha estat caòtic” per la situació creada pels controladors i que “tindrà conseqüències per a la imatge del país”.

Back to top button