Aeri

La Generalitat s’assegura la continuïtat de Ryanair a Girona

La Generalitat està ultimant les negociacions amb Ryanair per deixar tancat el conveni amb la companyia abans de Nadal per assegurar així la permanència de l’aerolínia a l’aeroport de Girona. Ho fa després que els irlandesos optessin també per volar des de Barcelona.

El secretari de Mobilitat, Manel Nadal, ha assegurat que l’acord és "imminent" i ha deixat clar que "no hi ha cap pressió" per part de la companyia irlandesa, després que aquesta bloquegés la venda de vols a partir del 27 de març, quan començava la nova temporada d’estiu dels aeroports.

"Els vols no estan a la venda perquè encara no s’ha tancat la nova temporada, a més, mai han estat a la venda", ha explicat Nadal.

Conveni actual

L’aerolínia irlandesa va signar un conveni –vigent fins a finals de 2011– amb l’Associació per a la promoció i el desenvolupament de les comarques gironines (AGI) –formada per la Generalitat de Catalunya, la Diputació de Girona i la Cambra de Comerç de Girona–, amb l’objectiu de potenciar l’aeroport Girona-Costa Brava.

Ryanair es va comprometre llavors a augmentar els avions a l’aeroport de Vilobí d’Onyar (Girona), cosa que evidentment comportaria l’increment de vols diaris i un augment del tràfic de passatgers. Les institucions es comprometien, per la seva part, a incrementar la seva col•laboració amb l’aerolínia a l’àmbit de màrqueting i publicitat.

Pendents de la Cambra de Comerç

La Cambra de Comerç de Girona podria deixar de participar econòmicament al conveni de Ryanair. Decisió que està estudiant després dels canvis de finançament d’aquestes institucions aprovades recentment pel Govern espanyol.

De totes maneres, la Cambra ha aportat, cada any, 126.000 entre 2009 i 2011, un 6% del total del que aportava l’AGI. Haurà de veure’s com afecta la possible sortida de la Cambra al tancament de l’acord amb Ryanair.
En un primer moment, la companyia demanava 12 milions d’euros per garantir el moviment de passatgers a Girona, xifra molt allunyada dels més de tres milions d’euros que actualment aporten les administracions que integren l’AGI.

El president de la Cambra de Comerç, Domènec Espadalé, ha explicat que si l’entitat abandona la seva participació en el conveni, "aquest no es perdrà, ja que no n’és una part gaire important". A més, ha insistit que el conveni està a punt de tancar-se./Ag EP

Back to top button