superior

abajo

Destinacions

Catalunya lidera un projecte europeu de turisme sostenible

La Comissió Europea impulsa un projecte per crear 26 experiències turístiques anomenades “Med Pearls” (Perles del Mediterrani) de 13 àrees pilot europees amb la finalitat de posicionar internacionalment la Mediterrània com a destinació de qualitat i excel·lència per a l’Slow Tourism.

L’Agència Catalana de Turisme (ACT) liderarà a nivell europeu el programa que compta amb un pressupost global de 3 milions d’euros i una durada de 36 mesos.

Les experiències s’hauran de desenvolupar en zones de baixa densitat turística però amb molt de potencial. Les comarques de L’Anoia, Les Garrigues i la Ribera d’Ebre són les zones de Catalunya escollides per entrar a formar part dels pilots del projecte. Les experiències pilot que formin part de Med Pearls impulsaran un turisme responsable i sostenible que involucrarà les economies locals.

En aquest sentit, Med Pearls té l’objectiu de potenciar 5 eixos:

-La desconcentració, per crear fluxos turístics cap a destinacions del Mediterrani menys conegudes o no conegudes, però amb potencial turístic

-La desestacionalització, per crear experiències que es puguin dur a terme fora de temporada alta o en qualsevol moment de l’any.

-La diversificació, per desenvolupar nous productes turístics i experiències per nínxols i nous segments basats en l’Slow Tourism i que es valoritzi el patrimoni natural i cultural.

-La innovació, per introduir les noves tecnologies i la digitalització per reforçar nous productes turístics creats per PIMES locals.

-El desenvolupament de l’economia local, per implicar directament les PIMES locals i la ciutadania en la creació dels paquets de Slow Tourism.

Els socis europeus de l’ACT són The Confederation of Egyptian European Business Associations (Egipte), The Federation of Egyptian Chambers of Commerce – Alexandria Chamber (Egipte), The Municipality of Thessaloniki (Grècia), Discovery Travel & Tourism LLC (Jordània), APS Mediterranean Pearls (Itàlia), The Palestine information & Communications Technology Incubator (Palestina), i The Palestine Wildlife Society (Palestina).

Articles relacionats

Back to top button