Destinacions

Rectifiquen i no retiren els intèrprets de les comissaries

La pressió realitzada pel sector turístic ha forçat a la Conselleria d’Interior de la Generalitat a fer marxa enrere d’eliminar de les comissaries dels Mossos d’Esquadra els serveis de traductors que presten a turistes. A més ha anunciat que durant el mes de juny realitzaran cursos perquè els agents policials de zones turístiques adquireixin les nocions bàsiques d’idioma rus.

El sector turístic català havia demanat la restitució immediata d’aquest servei que l’administració justificava per l’estalvi que suposava, uns 200 mil euros. Zones clau per al turisme es quedaven sense cap traductor permanent que ajudés, com es feia cada estiu, en les denúncies de delictes. A la capital catalana i municipis costaners com Salou, Cambrils, Lloret, Roses, Blanes, Calella o Pineda de Mar perdien els traductors habituals.

Cursos de rus per a policies
Després d’anunciar que no es retiren els traductors de les comissaries la Generalitat de Catalunya ha donat un cop d’efecte de cara al sector promovent l’aprenentatge de l’idioma rus entre els Mossos d’Esquadra i la Policia Local. L’objectiu dels cursos és facilitar als agents nocions sobre l’idioma, la cultura i els costums russos per poder atendre les peticions dels turistes d’aquest mercat. Els agents policials autonòmics i municipals que presten servei a Lloret de Mar, Blanes, Tossa de Mar, Salou, Cambrils i la ciutat de Barcelona podran atendre, en primera instància, les peticions bàsiques dels turistes russos mitjançant un vocabulari elemental.

Els Gremis d’Hosteleria de Lloret de Mar, l’Associació hotelera Salou-Cambrils-La Pineda i Turisme de Barcelona estan col•laborant amb la iniciativa, conscient de la dificultat que té el visitant rus per ser atès en el seu idioma. Segons informen, des de l’Agència Catalana de Turisme el turista rus valora molt positivament les destinacions on l’atenen en la seva pròpia llengua. I afegeixen que “una de les principals causes de la gran afluència de turistes russos a Catalunya és l’important esforç d’adaptació que el sector turístic català ha fet per oferir productes i serveis al turista rus en el seu propi idioma.

Reforcen la seguretat policial a creueristes
Per altra banda, la policia autonòmica ha activat un pla especial al port de Barcelona quan arriben els creuers. L’objectiu és minimitzar els furts que comenten lladres que es mouen per la immediacions del barri de Ciutat Vella.

Els Mossos activen patrulles de paisà coincidint amb l’arribada dels vaixells. La concentració en un mateix dia de milers i milers de creueristes els converteixen en víctimes propicies. El pla especial policial es posa en marxa en les franges de matí, entre les 8 i les 11, i per la tarda, entre les 2 i les 5.

[HOME]

Back to top button