superior

DestinacionsEmpreses

Boí-Taüll passa a mans de la Generalitat que ja té 6 estacions d’esquí

L’empresa que gestionava Boí Taüll, Promocions Turístiques de la Vall SA, ha entregat la propietat de l’estació d’esquí a la Generalitat de Catalunya per no poder pagar el crèdit que tenia amb l’Institut Català de Finances. Amb Boí, el govern català ja és propietari de 6 estacions, les altres són: La Molina, Vall de Núria, Espot, Portainé i Vallter 2000.

El Govern català ha informat que amb la operació busca assegurar el manteniment de l’activitat, els llocs de treball de l’estació d’esquí i impulsar l’economia de la comarca. Es tracta de la dació en pagament de les principals finques i instal·lacions de Boí-Taüll. El curiós del cas és que Promocions Turístiques de la Vall SA mantindrà la gestió de l’estació durant els pròxims 5 anys, a través d’un contracte d’arrendament que inclou l’opció de compra en finalitzar el període. A més l’empresa es compromet a elaborar un pla de negoci amb inversions de manteniment per tal de modernitzar-la.

L’estació de Boí- Taüll és el principal actiu econòmic de la comarca de l’Alta Ribagorça. El 2012 va presentar concurs de creditors donada l’elevada deute que acumulava Promocions Turístiques de la Vall, filial del grup Nozar. Semblava que amb la quita amb els creditors la companyia podria surtin-se. Des d’aleshores la Generalitat ha anat concedint préstecs de forma continuada però finalment els problemes econòmics han forçat a entregar la instal·lació a compte del deute dels crèdits.

Articles relacionats

Back to top button