EmpresesAAVV i TTOOAllotjament

Els viatges de l’Imserso i el turista sènior són una oportunitat contra la Covid

La majoria dels potencials turistes de l’Imserso estaran vacunats en les properes setmanes. Les franges de més edat són les primeres a entrar en els plans de vacunació i això obre l’oportunitat de comptar amb uns clients que estaran immunitzats.

Moltes residències de gent gran ja han començat a realitzar activitats d’oci fora de les seves instal·lacions. Amb tots els residents immunitzats amb la doble dosi de la vacuna contra la Covid-19 aquests centres han passat d’un extrem a un altre pel que fa a l’afectació del coronavirus. La incidència del virus entre la gent gran ha caigut en picat.

Al comptar amb una població de més edat ja protegida les propostes de l’Imserso i les orientades al púbic sènior europeu són una oportunitat per a la indústria turística. El Govern ha anunciat que està treballant perquè a partir de setembre s’iniciï la temporada de l’Imserso però com ha passat en altres ocasions, l’elaboració de plecs i els concursos sempre es demoren i el risc de perdre aquesta oportunitat torna a ser alt.

Depenent de la situació sanitària d’Espanya a l’estiu, fins i tot amb uns indicadors no molt positius, es podria comptar amb aquests clients. Esperar al setembre pot ser una oportunitat perduda quan el col·lectiu de majors es pot moure’s amb seguretat molt abans.

El sector turístic suposava el 12% del PIB espanyol i necessita una empenta. Si l’Imserso ha contribuït en temporada baixa al manteniment de l’ocupació i de l’activitat, més necessari és ara en temps de crisi total. En un any normal, al voltant d’un milió de persones participen d’aquests viatges socials. El sector de les agències i els allotjaments demanen al Govern que comenci a treballar “ja” en aquesta línia.

Articles relacionats

Back to top button