superior

abajo

Estudis

El drama del turisme: pèrdues de 106.000 milions d’euros

Les dades de l’impacte que la pandèmia del coronavirus està deixant en el sector turístic d’Espanya es pot remuntar fins als 106.159.000 d’euros. Aquests són els càlculs actualitzats que ha presentat l’Aliança per a l’Excel·lència Turística (Exceltur).

El lobby turístic ha reajustat les seves previsions i ha sumat 7.500 milions d’euros més a l’última estimació que va realitzar en el mes d’agost. Durant els mesos d’estiu la demanda es va desplomar més del 80% respecte a la mateixa temporada de l’any anterior i l’activitat tancarà l’any amb una caiguda del 70%.

El turisme nacional tampoc ha resistit, segons Exceltur, perquè la demanda espanyola ha estat un 30% inferior a la de 2019. José Luis Zoreda, vicepresident d’Exceltur, ha alertat que 750.000 llocs de treball de el sector turístic estan en risc i reclama un pla de rescat urgent.

Catalunya i Balears han estat les destinacions més afectades. En el cas de Catalunya patirà una pèrdua de 21.734.000 d’euros llastada per la seva dependència del turisme estranger i el pes del turisme de negocis, segons els seus càlculs. En el cas de les Balears la retallada d’activitat se situa en el 82% que representa una pèrdua de 13.047.000 d’euros.

Articles relacionats

Back to top button