superior

Destinacions

26 rutes literàries per la Costa Brava i el Pirineu de Girona

Les rutes literàries per les terres gironines és una nova proposta de fer turisme que s’endinsa en el paisatge i l’entorn cultural de 19 municipis que han estat font d’inspiració d’escriptors i poetes i que els han plasmat en les seves creacions literàries.

Aprofitant l’Any del Turisme Cultural, declarat per l’Agència Catalana de Turisme i també pel Patronat de Turisme Costa Brava Girona de la Diputació de Girona, s’ha editat una publicació que dur per títol Un viatge literari per la Costa Brava i el Pirineu de Girona.

En dotze pàgines es presenten de forma molt didàctica divuit rutes a la costa Brava, set al Pirineu de Girona i un itinerari vàlid per tot el territori titulat Vermut literari Josep Pla.

Així trobem  les obres dels autors més rellevants de dinou localitats, com ara la ruta poètica de Salvador Espriu a Santa Coloma de Farners; la ruta d’Irene Rocas, la Dona de les Lletres, a Llofriu; la ruta Víctor Català a l’Escala; la ruta literària de Mercè Rodoreda a Santa Cristina d’Aro; el petit museu de Jacint Verdaguer al santuari de la Mare de Déu del Mont; la ruta literària “Ruiz Zafón, El joc de l’Àngel” a Puigcerdà; la ruta Fages de Climent a Figueres  o la ruta Josep Vinyoli a Begur.

Algunes d’aquestes rutes incloent visites de gran interès, com el monestir de Ripoll de nit, el museu de l’Anxova i la Sal de l’Escala o l’exposició permanent Josep Pla 1897-1981, a la casa natal de l’escriptor a Palafrugell.

En la publicació es fa una introducció a cadascuna de les rutes i s’hi afegeix la informació de servei, com els telèfons i adreces de correu electrònic per contactar, els webs o els enllaços per tenir tota  la informació de la ruta, com per exemple en la ruta l’Alta Garrotxa de Vayreda o en la ruta literària Joan Maragall a Sant Joan de les Abadesses, vall de Camprodon i vall de Núria, on es combina la informació amb textos de les seves obres.

D’aquesta manera el Patronat de Turisme Costa Brava Girona planteja una forma diferent de mostrar la identitat i l’oferta cultural del territori, lligant-lo a rutes d’indubtable interès també turístic.

Vull veure la publicació Un viatge literari per la Costa Brava i el Pirineu de Girona

Articles relacionats

Back to top button