Estudis

El turisme internacional a Catalunya, en reestructuració

Baixen els turistes internacionals a la destinació catalana però puja el volum de despesa global. Pot semblar la quadratura del cercle o també el resultat d’una nova dinàmica dels mercats emissors.

Fins al setembre, Catalunya ha rebut 13,4 milions de turistes estrangers, un 2,7% menys que el mateix període de 2017 i, en valors absoluts, aquest descens s’ha traduït en 373.059 desplaçaments menys. El turisme francès és el que més es contrau en termes absoluts. També és el mercat gal el principal emissor amb 22,7% de les arribades, tot i que acumula un descens interanual de l’11,2%.

El contrapunt positiu el posa la despesa
Durant els vuit primers mesos de l’any, la despesa acumulada dels turistes estrangers a Catalunya ha assolit de nou un rècord, atès que s’eleva a 14.612 milions d’euros, un 6,7% més que el mateix període de l’any anterior, i en termes absoluts s’ha traduït en 913 milions més. Els mercats irlandès i estatunidenc han estat els principals impulsors de l’ascens, tant en termes relatius com absoluts.

En conjunt, els turistes francesos i estatunidencs han generat una quarta part dels ingressos (24,5%).

Les despeses mitjanes ascendeixen a 1.087 euros per persona, un 9,6% més que durant els vuit primers mesos de 2017, i 184 euros per viatge i dia, amb un augment de l’11,4%. El mercat estatunidenc registra les quanties més elevades del període (1.609 euros per viatge i 306 euros per turista i dia).

Dades de l’Observatori d’Empresa

Articles relacionats

Back to top button