superior

abajo

Aeri

L’èxit de l’AVE no afecta el lideratge del corredor aeri Barcelona-Madrid

Tot i la posada en marxa del corredor d’Alta Velocitat (AVE) entre Barcelona i Madrid, la ruta aèria entre Barajas i El Prat es manté com la principal connexió aèria entre dos aeroports europeus i continua ostentant el lideratge en nombre d’operacions entre dues ciutats europees.

Segons les dades provisionals publicades per Eurocontrol, la connexió aèria entre aquests dos aeroports continua sent la de major trànsit aeri a tota Europa amb un total de 39.388 vols, 19.436 sortides i 19.952 arribades, malgrat una reducció del trànsit que es justifica per la posada en marxa de l’AVE en aquest trajecte.

Després de Madrid-Barcelona, i a força distància, les connexions més importants són Milà-Linate/Roma-Fiumicino (27.316 vols) i Tolosa/París-Orly, (19.482).

Segons l’Institut Nacional d’Estadística (INE), el nombre de passatgers que van utilitzar el transport aeri entre destinacions espanyoles va disminuir un 23,1% el gener de 2009 respecte al mateix mes de 2008, fins a situar-se en 2,3 milions d’usuaris, mentre que els que van usar l’AVE-llarga distància es van incrementar un 14,4% i van superar els 1,6 milions.

Renfe preveu que, malgrat l’actual crisi, aquest any es registri un augment de passatgers d’entre el 10 i el 15% en aquest trajecte. En poc més d’un any de funcionament, l’AVE s’ha col•locat al capdavant de l’alta velocitat a Espanya. Des del 20 de febrer de 2008, el tren ha incrementat un 195% els seus viatgers entre la Ciutat Comtal i Madrid, mentre que l’avió ha perdut un 28,6%

El desembre de 2007, el 88,2% dels viatgers del corredor Barcelona-Madrid utilitzava l’avió davant l’11,8% que viatjava amb tren, però el gener passat els passatgers que viatgen amb avió són el 51,8% i els que ho fan amb tren un 48,2%.

Actualment disposa de vint-i-cinc freqüències per sentit, que ofereixen al voltant de 13.000 places diàries. Cal destacar el descens del 16,5% registrat en els trajectes entre Madrid i Camp de Tarragona. Ag./EP

Back to top button