Destinacions

Destinacions turístiques espanyoles, refugi de fugitius internacionals

L’Agència Nacional de Delinqüència britànica cerca en destinacions de vacances d’Espanya a 18 dels fugitius més buscats en l’operació “Captura”. Ha iniciat una campanya de publicitat que crida l’atenció de turistes i residents en les localitats de costa.

Mitjançant una pantalla digital gegant situada sobre una camioneta projecta un anunci molt clarificador: “Alguns dels criminals britànics més buscats estan amagats a Espanya. Ajuda’ns a trobar-los”. Amb aquesta iniciativa, que poc ajuda a la imatge turística de les destinacions en associar-la a refugi de delinqüents i criminals, volen fer-los sortir del seu amagatall.

Benidorm, Màlaga o Marbella són algunes de les localitats on les autoritats policials creuen que s’amaguen els fugitius camuflats entre els expatriats britànics de la zona. Els delinqüents estan relacionats amb crims que inclouen assassinat, violació o tràfic de drogues.

La pantalla gegant en la camioneta està de gira i se situa en àrees de gran afluència de persones, davant de platges, discoteques, bars, supermercats i restaurants. La pantalla projecta els rostres dels delinqüents amb el missatge en anglès i castellà: WANTED – SE BUSCA

L’operació “Captura”, diuen els impulsors, ha demostrat ser reeixida des que es va iniciar en 2006 i la majoria de les persones incloses en la llista dels més buscats han estat detinguts. Concretament han capturat a 68 dels 86 fugitius inclosos en la llista. Justifiquen la campanya en les destinacions espanyoles perquè creuen que viuen lliurement i estan socialitzats en aquestes localitats. Al març van detenir a les Illes Canàries a un presumpte narcotraficant i a l’abril va ser detingut a la seva casa d’Alacant un altre delinqüent britànic. Per a les persones que truquen des d’Espanya hi ha un número de telèfon gratuït 900 555 111 especial per aquesta operació.

Articles relacionats

Back to top button