superior

Destinacions

La precandidatura Pirineus-Barcelona 2030 passa un primer filtre

Els plans d’organitzar els Jocs Olímpics d’Hivern del 2030 als Pirineus catalans ha rebut un primer suport. El Comitè Olímpic Internacional ha donat ales a la precandidatura Pirineus-Barcelona que podrà seguir endavant fins presentar la candidatura de forma oficial.

El passat mes de setembre el consultor i antic executiu dels Jocs, Gilbert Felli, va visitar els Pirineus i més concretament l’estació d’esquí de La Molina, per conèixer les infraestructures existents i els projectes previstos pel futur. Felli ha emès ara un informe positiu sobre la proposta catalana per acollir els Jocs d’Hivern d’aquí dotze anys. El consultor ha ressaltat que s’adapta als nous criteris de sostenibilitat que persegueix el COI.

Amb aquest informe tècnic favorable tant el Comitè Olímpic Espanyol (COE), com la secretaria general de l’Esport de la Generalitat, poden començar a crear una Oficina Olímpica, com ja es va crear per a l’anterior candidatura fallida de 2022. L’Oficina haurà de crear un dossier de candidatura d’acord als criteris i necessitats esportives que indiqui el COI i mantindrà un calendari de seguiment.

Articles relacionats

Back to top button