superior

abajo

Destinacions

Una vintena de poblacions litorals aspiren a ser reconegudes com a Viles Marineres

La futura marca turística Viles Marineres que impulsa l’Agència Catalana de Turisme (ACT) ha començat a caminar. Més de vint municipis del litoral s’han interessat en poder rebre aquesta certificació.

David Font, director de l’ACT, ha explicat que han creat aquesta marca turística “per aglutinar aquelles poblacions litorals que conserven viva la cultura lligada al mar i les tradicions pesqueres, i que han sabut mantenir els seus espais naturals i patrimonials, tot oferint experiències i vivències vinculades als valors de la vida marinera”.

Els municipis que s’han interessat per aquest segell són: Arenys de Mar, Begur, Blanes, el Masnou, l’Ametlla de Mar, l’Ampolla, l’Escala, Palamós, el Port de la Selva, Premià de Mar, Roses, Sant Carles de la Ràpita, Sant Feliu de Guíxols, Sant Pol de Mar, Torredembarra, Torroella de Montgrí i l’Estartit, Tossa de Mar i Vilanova i la Geltrú.

El segell està obert a les localitats amb una forta personalitat marinera que compleixin uns requisits específics com ara tenir port; activitat relacionada amb els treballs al mar o pesquera (confraria de pescadors i/o llotja de peix); vestigis molt evidents de la seva relació amb el mar (per exemple els municipis indians); o activitat turística amb un nombre significatiu d’elements que avalin el seu caràcter mariner.

Articles relacionats

Back to top button