superior

EmpresesTransport

Ryanair està a la corda fluixa

El monstre de l’aeronàutica lowcost, Ryanair, entra en una situació més que complicada. La vaga dels seus pilots i l’acumulació de problemes que afecten a la seva operativa està impactant directament sobre la companyia irlandesa.

El màxim responsable de l’aerolínia, Michael O’Leary ha amenaçat als seus pilots i personal de cabina que si persisteixen en les seves vagues es planteja fer acomiadaments i supressió de vols. L’amenaça no és baladí perquè el benefici de la companyia ha caigut un 20% el primer trimestre fiscal (abril-juny). Les accions a la borsa també s’han situat un 25% per sota del preu que tenien ara fa un any. De fet, el passat 23 de juliol els seus títols van caure un 6%, una pèrdua de 1.000 milions d’euros.

Els clients afectats pels seus retards i cancel·lacions es compten per centenars de milers durant aquest any. La imatge de l’aerolínia irlandesa està sota mínims i la desconfiança a volar amb ella comença a ser un risc que O’Leary vol evitar.

Aquests mesos Ryanair ha accentuat la seva campanya de promocions per intentar mantenir alta la venda de seients mentre prova de controlar el flanc intern, el del seu personal, amb amenaces. Les reclamacions laborals dels seus treballadors es multipliquen en molts països. A Irlanda, Espanya, Bèlgica o Portugal tenen un front obert de conflictivitat. Al Regne Unit o Alemanya, la companyia ha pogut tancar acords amb els sindicats.

Articles relacionats

Back to top button