superior

EmpresesTransport

El desastre de Ryanair estaria motivat per quedar-se sense pilots

400.000 passatgers perdran els seus vols amb Ryanair fins a finals d’octubre pels problemes de la companyia que l’ha obligat a cancel·lar 1.700 vols en les properes set setmanes, 40 cada dia. L’aeroport del Prat serà uns dels més afectats amb 10 vols anul·lats amb origen o arribada a Barcelona.

El desastre en el transport aeri que està provocant Ryanair li pot passar factura. Les seves accions ja estan caient en borsa i les indemnitzacions a les que haurà de fer front poden pujar a 20 milions d’euros.

Els motius de la suspensió podria ser la marxa de 140 pilots a Norwegian, la companyia low-cost que està en plena fase d’expansió i que fa de la competència directa a la aerolínia irlandesa. Molts d’aquests pilots contractats durant aquest 2017 per Norwegian podrien tenir com a destí justament Dublín on ha obert una nova base. Ryanair nega que el desastre al qual s’ha vist avocada la companyia estigui relacionada amb aquesta marxa de pilots però sí l’atribueix a un problema organitzatiu amb el personal.

Les autoritats comunitàries han advertit que estaran vigilants a com evoluciona l’afectació als consumidors i vetllarà perquè l’aerolínia compleixi la legislació europea i respecti els drets dels passatgers amb vols cancel·lats. Els clients afectats tenen dret al reemborsament dels diners, obtenir un altre vol, a una compensació, entre d’altres.

Articles relacionats

Back to top button