superior

Mercats

Vacances obligatòries pels japonesos, un mercat per explotar

El Japó vol estimular el turisme com a sortida a la crisi econòmica i per això reformarà el concepte de les vacances en aquell país. El govern japonès penalitzarà les empreses en les quals els seus treballadors s’estalviïn fer vacances, actualment el 92% dels treballadors no compleixen amb els dies que el hi pertoquen.

Segons informa el setmanari econòmic “Business Week”, el govern japonès està considerant la possibilitat de penalitzar a les empreses si els seus treballadors no prenen les vacances que els hi corresponen. L’executiu japonès està intentant superar la greu crisi de l’economia del país, estimulant a les llars japoneses a fer gastar els 8 bilions de dòlars que romanen en estalvis. Aquesta despesa és vital en un moment en el que el Japó està intentant compensar la disminució d’exportacions amb una major despesa interior.

Un estudi del govern calcula que promovent les vacances es podrien moure 121 mil milions de dòlars en despesa del consumidor i generar un 1,5 milions de llocs de treball. El paquet de mesures del primer ministre japonès, Taro Aso, inclou la possibilitat de penalitzar les empreses que els seus treballadors no agafen vacances. L’administració Aso fa de la reforma de les vacances una prioritat en el seu paquet d’estímul econòmic.

El govern japonès podria forçar a les empreses a tenir reserves en metàl•lic equivalents a les vacances no realitzades pels seus treballadors. El Japó té la força de treball sense vacances més gran del món. Un informe mundial de l’agència de viatges Expedia assenyala que el 92% no pren les vacances assignades, en comparació al 34% dels treballadors dels EUA, el 24% dels alemanys, el 22% dels francesos i el 21% dels britànics. Els treballadors japonesos tenen aproximadament 15 dies de vacances pagades però només en prenen set.

Un dels períodes vacacionals del país, la Golden Week, va començar el 29 d’abril. És un del períodes d’ocupació més alts per als trens, les companyies aèries i els hotels les vacances d’enguany coincideixen amb les mesures d’estímul econòmic del govern amb retribucions en metàl•lic, baixa de peatges de les autopistes, preus més barats de benzina i recàrrecs en els preus del combustible aeri.

Back to top button