superior

Mercats

L’OMT vol exportar el model turístic català a Kazajstan

L’Organització Mundial del Turisme (OMT) ha encarregat a l’organisme català de promoció, Turisme de Catalunya, que assessori per desenvolupar projectes turístics a Kazajstan.

Segons ha informat el consorci Turisme de Catalunya en un comunicat, l’OMT vol que elaborin un estudi d’avaluació sobre les possibilitats del turisme urbà en aquesta ex república soviètica, en el marc dels programes de suport al desenvolupament econòmic internacional de Nacions Unides i l’OMT. L’assessorament català es centrarà en les dues ciutats principals del país, Astana i Almaty. A la vegada, l’organisme de la Generalitat veu una oportunitat de negoci pels inversors turístics catalans.

Per al consorci de promoció català “la ciutat de Barcelona i Catalunya són referència internacional a nivell turístic i l’OMT ha confiat en Turisme de Catalunya perquè expliciti el seu model i know-How en altres destinacions no madures”. Representants de Turisme de Catalunya es desplaçaran properament a Kazajstan per realitzar les tasques de consultoria, mantenir reunions amb els principals actors turístics i analitzar sobre el terreny els potencials recursos d’aquest país.

Kazajstan es troba en una fase molt incipient de desenvolupament turístic, segons indiquen des del Consorci i, per això transmetran els seus coneixements tècnics i del model turístic català a les autoritats d’aquest país asiàtic com a pautes per a la creació de producte i de màrqueting turístic.

Back to top button