Mercats

Natalie Tours i Tez Tour s’uneixen per portar turistes a Espanya

El refredament de l’activitat turística europea ha forçat els dos principals turoperadors russos emissors de turistes cap a Espanya, Natalie Tours i TEZ Tour, a organitzar vols conjunts per optimitzar recursos.

“L’actual situació de crisi que es viu arreu d’Europa els ha portat a prendre aquesta decisió”, informa Turisme de Catalunya en el seu butlletí informatiu. “Han decidit unir esforços per tal que els resultin més rentables i puguin evitar possibles pèrdues”.

Catalunya és la primera destinació a Espanya de turistes russos amb prop de 300 mil turistes en 2008, un 15% més que en l’any anterior. A més, en 2007 també es va incrementar el nombre de turistes respecte 2006 en un 13,5%. Aquesta evolució positiva dels darrers anys pot mantenir-se aquesta temporada tot i la situació de crisi generalitzada.

L’únic perill que pot amenaçar el turisme rus són els constants missatges de les autoritats sanitàries d’aquell país aconsellant que s’eviti viatjar a Espanya per l’alt nombre de casos confirmats de grip A. Malgrat la ministra de Sanitat espanyola, Trinidad Jiménez, va assegurar que el govern rus havia entès que no hi ha perill de viatjar a Espanya els responsables de vigilància epidemiològica continuant donant el mateix missatge negatiu.

Pel que fa als intermediaris turístics, Tez Tour és el segon operador rus i Natalie Tours ocupa la quarta posició del rànquing que elabora la publicació professional de la indústria turística russa, Tourinfo. Aquest mateix rànquing situa Intourist com el turoperador líder a la Federació Russa. Alguns canvis significatius d’aquest rànquing han estat la pèrdua de posicions de Natalie Tours, fins el quart lloc, posició que comparteix amb Capital Tour que ha millorat classificació respecte l’any anterior. Per la seva banda el turoperador Neva ha baixat una posició i s’ha situat en sisè lloc, mentre que VKO ha entrat a formar part del Top 10, situant-se en novena posició. Un dels operadors que han tingut un descens més pronunciat és PAC Group que deixa d’estar entre els deu primers i s’ha situat en el setzè lloc.

Back to top button