superior

Empreses

El turisme nàutic factura 320 milions a Catalunya

Les 570 empreses del sector nàutic vinculades a alguna de les set estacions nàutiques catalanes facturen uns 320 milions d’euros cada any.

Aquestes empreses ofereixen més de 750 productes relacionats amb l’activitat al voltant del mar. L’Associació Estacions Nàutiques de Catalunya ha volgut reivindicar en un comunicat el paper que juga aquest sector. Afirmen que la majoria de les empreses són petites, tenen entre 4 i 6 treballadors. Duen a terme activitats de restauració, hoteleres i de serveis amb una facturació d’uns 600.000 euros de mitjana anuals.

El negoci del sector es distribueix de la següent manera: 194 milions corresponen a les tres estacions nàutiques de Girona que agrupen un total de 359 empreses; 88 milions a les dues estacions nàutiques de Tarragona que apleguen 148 empreses; i 38 milions a les dues estacions nàutiques de Barcelona que tenen 63 empreses associades.

Les estacions nàutiques s’han marcat com objectiu posicionar Catalunya com la destinació de turisme nàutic per excel·lència de març a novembre i situar la nàutica a l’abast de tothom. Les set estacions nàutiques catalanes són: Roses, l’Estartit, Sant Feliu de Guíxols, Sant Carles de la Ràpita, Costa Daurada, Santa Susanna i Vilanova i la Geltrú.

Aquest sector aprofita el gran potencial que tenen les platges catalanes i els recursos naturals marítims per a la pràctica d’activitats nàutiques i vinculades. Les més demandades pels turistes  són el paddel surf, el kitesurf i el flybaord. El perfil del turista nàutic és el client europeu, majoritàriament francès, belga, holandès  i també l’espanyol tot i darrerament s’ha detectat un augment del britànic, afirmen des de l’associació.

Articles relacionats

Back to top button