Destinacions

La Sagrada Família és una de les icones turístiques amenaçades pel terrorisme

Els terroristes d’Estat Islàmic continuen amb la seva campanya d’amenaces i ha realitzat un vídeo on fixen com objectius espais turístics emblemàtics del món occidental.

Els terroristes assenyalen la Sagrada Família de Barcelona, la torre de Pisa, el Colisseu de Roma, el Big Ben de Londres, l’estàtua de la llibertat de Nova York o l’opera de Sidney. L’aparició d’aquest vídeo amenaçador no sorprèn a les autoritats. Com va informar Comunicatur, els Mossos d’Esquadra han redoblat els controls en zones turístiques de Catalunya per por a atemptats.

Sí que és la primera vegada que en un vídeo d’Estat Islàmic apareix una amenaça directa a Barcelona. Els jihadistes han fet sovint referències a l’estat espanyol vinculades a la recuperació de l’Al-Àndalus però mai amb unes imatges explícites com aquestes que animen a repetir accions com les del 11-S sobre les Torres Bessones.

El turisme és molt sensible a la inestabilitat. Després d’alguns atemptats s’ha comprovat com la destinació cau dràsticament en afluència turística. França ha vist com han disminuït els turistes al Louvre, Disneyland o la torre Eiffel. La capital francesa ha perdut una part significativa de la seva activitat, l’ocupació hotelera i de restauració ha caigut en percentatges de dos dígits. Capítol a banda estan vivint països amb una inestabilitat encara major com Egipte o Tunísia que tot i no estar subjectes a un conflicte armat el turisme està pràcticament anul·lat.

Articles relacionats

Back to top button