superior

Allotjament

L’èxit dels càmpings eleva fins a 8.000 els llocs de treball extres per a aquest estiu

Es requereixen recepcionistes, cuiners, cambrers, socorristes, animadors i personal de neteja. La majoria tindrà contracte fix discontinu

Ja tothom és conscient que els càmpings estan vivint una demanda creixent espectacular. En la passada Setmana Santa l’ocupació mitjana a Espanya va arribar al 90%, la qual cosa va fer que la Federación Española de Campings fos molt optimista, especialment perquè a més de l’increment dels turistes nacionals, es va recuperar el client internacional tradicional, és a dir el procedent de França, Països Baixos, Gran Bretanya o Alemanya. Les dades van quedar avalades per la plataforma de reserves de càmpings Pitchup, que en un informe va detectar que l’ocupació en el primer trimestre del 2023 havia crescut un 47% respecte a l’any anterior i un 54% en comparació amb les dades del 2019.

Així les coses, s’espera un estiu d’autèntic rècord en el sector. L’ocupació al mes de juny ho certifica: un 90% a la costa i un 85% a l’interior. Aquest èxit té diversos motius, des de la cerca d’espais a l’aire lliure motivat per la pandèmia fins a la ferma aposta del sector per renovar els càmpings, dotar-los de més i millors serveis (entre els quals les cabanyes, bungalous i glamping s’emporten la palma) i desenvolupar polítiques eficients de sostenibilitat, tractament i estalvi d’aigua, etc.

Les bones previsions per a aquest estiu comporten també la contractació de personal de reforç. Els perfils més sol·licitats són els de recepcionistes, cuiners, socorristes, animadors, cambrers i personal de neteja i manteniment. En total es calcula que siguin uns 8.000 llocs de treball. El sector recalca, a més, que la cerca de personal es realitza preferentment a l’entorn dels càmpings, afavorint així l’ocupació local. Quan això no és possible, la majoria ofereix també allotjament i manutenció.
Podeu llegir aquesta notícia en el butlletí número 288 de Campireport, que edita Futurpress i que és un dels més reconeguts del sector. El seu director, el periodista Agustí Valls, també glossa el moment del càmping en la seva editorial Un sector “on fire”. En ella parla del canvi experimentat pels càmpings, tant a nivell de comunicació, com en la presència en sectors econòmics: “Ara hi ha novetats diàriament: compravendes de càmpings, adquisicions entre proveïdors, iniciatives d’associacions, resultats d’ocupació, fires, congressos i convencions.”

Una altra prova del gran moment dels càmpings el trobem en l’interès que estan despertant entre els fons d’inversió i cadenes hoteleres, que poden acabar amb la tradicional pertinença familiar de la gran majoria de càmpings espanyols.  Cal recordar que el marge de creixement d’aquests establiments és gran, ja que el número d’ells que hi ha a Espanya (poc més de 1.200) està molt per sota dels que hi ha en altres països europeus, com França, on es comptabilitzen fins a 8.000.

Articles relacionats

Back to top button