superior

AAVV i TTOO

Google abusa de la seva posició en els anuncis a internet

La Comissió Europea (CE) ha denunciat la multinacional Google de dominar els anuncis digitals i “distorsionar il·legalment la competència en el sector de la publicitat a internet”. La companyia controla tota la cadena de la publicitat online.

La vicepresidenta de la Competència de la CE, Margrethe Vestager, ha posat la mirada sobre els diferents serveis publicitaris del gegant tecnològic que és la seva principal fons de finançament. Les seves eines són un dels màxims canals de publicitat, promoció i venda a nivell mundial. Google podria estar afavorint la seva plataforma en la subhasta d’intercanvi d’anuncis enfront altres proveïdors.

Les sancions a les que s’exposa pot arribar a ser un 10% de la facturació anual. Brussel·les valora si obliga la companyia a desinvertir i vendre una part d’aquest negoci. La CE, després de dos anys d’investigació, no hi veu una alternativa per resoldre els problemes que ha generat que se’n desprengui d’una part.

Els clients de Google estan lligats de mans quan volen anunciar-se. Els algoritmes als que estan subjectes donen avantatges a les eines pròpies de la companyia sobre la de tercers. El gegant nord-americà ja acumula més de 8.000 milions d’euros en multes a Europa per infringir la lliure competència. Les sancions han arribat a formar part de l’escandall de costos de Google, critiquen les empreses demandants. Per això, la Comissió és partidària d’una formula molt dràstica, forçant la venda.

Articles relacionats

Back to top button