Destinacions

Sitges vol ser una les 17 destinacions del món certificada en turisme responsable

L’Ajuntament de Sitges s’ha compromès a obtenir la certificació Biosphere Destination abans de l’estiu. D’aquesta manera se sumaria a un grup de 17 destinacions del món que tenen aquest reconeixement.

Entre les destinacions que ja tenen aquest segell hi ha Barcelona, Val d’Aran i Catalunya. Com ha anat informant Comunicatur la Val d’Aran va ser el 2014 la primera destinació Biosphere de muntanya acreditada, i el passat mes de novembre de 2015, Catalunya es va convertir en la primera destinació integral Biosphere.

El turisme és la principal indústria de Sitges. Segons explica l’ajuntament, aquesta decisió pretén “donar un gir a la gestió del turisme i continuar sent capdavanters”. L’alcalde Miquel Forns ha destacat que “aquest projecte donarà garanties no només pel turista, sinó també pels veïns de Sitges, ja que estem dient que la via pública, la façana marítima, el patrimoni cultural i la gestió turística, entre altres, segueixen criteris de sostenibilitat”.

Sitges ja ha definit 40 accions a desenvolupar a curt i mig termini per assolir  la certificació. Algunes de les primeres seran una diagnosi del turisme a la vila amb les seves necessitats i apostar per l’eficiència energètica a la via pública.

Biosphere Destination que promou l’Institut de Turisme Responsable, organisme independent impulsat per la UNESCO, és una certificació reconeguda a nivell mundial. Contempla mesures de sostenibilitat que s’agrupen en les àrees del desenvolupament social i econòmic de la destinació turística, la conservació del patrimoni cultural, la gestió mediambiental, i la implicació i satisfacció del visitant.

El president del Gremi d’Hostaleria de Sitges, Joan Anton Matas, ha destacat que el projecte “serà bo per a Sitges i ens obligarà anualment a revisar els compromisos i a no abaixar la guàrdia”. La certificació reconeix i certifica el compromís amb la gestió responsable del turisme i es concedeix a destins, allotjaments, empreses i productes turístics a nivell mundial.

Articles relacionats

Back to top button