superior

abajo

Fires i Congressos

Com aplicar la tecnologia al turisme al Mobile World Congress de Barcelona

Ulleres de realitat virtual, accessoris connectats, 5G, l’Internet de les coses, rutes gastronòmiques a la tarda per facilitar els contactes, visites guiades temàtiques, l’esperada arribada de la Línia 9 de metro al recinte firal des de l’aeroport… Tecnologia i turisme s’uneixen en la 13 edició del Mobile World Congress (MWC), sota el títol “Tot és mòbil”.

Entre els dies 22 a 25 de febrer està previst que més de 95.000 assistents recorrin els pavellons de la Fira de Barcelona a la Gran Via de l’Hospitalet, amb 2.100 expositors procedents de 160 països. Quatre dies de fira que tindran un impacte econòmic de 460 milions d’euros sobre la capital catalana i suposaran la creació de 13.000 llocs de treball temporals.

Es calcula que al llarg d’aquest any es vendran 1.600 milions de telèfons mòbils a tot el món. Aquesta dada implica no només la fabricació o la distribució, sinó també l’arribada d’altres serveis associats o el desenvolupament d’aplicacions i altres indústries paral·leles.

En la recent fira de Fitur s’ha pogut veure, per exemple, com la intel·ligència artificial s’està aplicant ja i aportant valor al sector turístic i ja és visible en totes les etapes del viatge per garantir una experiència més personalitzada en el turista. Els assistents al MWC també podran comprovar com els operadors japonesos i sud-coreans preparen els Jocs Olímpics de Tòquio 2020.

La mobilitat també està arribant als vehicles i per això la primera fira mundial de telefonia mòbil comptarà amb la presència del pilot de F1, Lewis Hamilton, que impartirà una conferència sobre el cotxe connectat. A la cita també hi assistiran els consellers delegats de Ford i General Electric, així com els màxims responsables de totes les grans companyies del mòbil i les telecomunicacions. Per tercer any consecutiu, el Mobile World Congress ha confirmat l’assistència del fundador de Facebook, Mark Zuckerberg.

Articles relacionats

Back to top button