superior

Destinacions

Canàries i Balears s’emporten un pessic de 60 milions extra de fons turístics

El Consell de Ministres ha tornat a aprovar ajudes al sector turístic, però aquesta vegada les ha destinat únicament a territoris no peninsulars.

Concedeix una partida de 64 milions d’euros del Pla de Recuperació, Transformació i Resiliència que s’hauran de gastar abans de desembre de 2024. Les Illes Balears i les Canàries reben 30 milions cadascuna, i les ciutats autònomes de Ceuta i Melilla dos milions cadascuna.

És una quantitat més que considerable per executar infraestructures públiques, gestionar el medi ambient i els residus, així com promocionar la mobilitat sostenible. Però també es podrà destinar a requalificar infraestructures turístiques que es considerin obsoletes, formació en turisme per a joves, actualitzar productes turístics… El ventall és tan ampli que pràcticament qualsevol aspecte vinculat a l’activitat turística pot tenir cabuda en aquests ajuts.

El Govern confia que aquesta injecció econòmica serveixi per millorar “la cohesió social, econòmica i territorial”. Una afirmació genèrica que concreta poc la justificació d’aquest pessic excepcional per als territoris extrapeninsulars. Tot i que queda clar que els arxipèlags tenen una dependència del turisme estructural i n’és la primera font de riquesa.

Articles relacionats

Back to top button