superior

DestinacionsReportatges

Els raiers i el toc manual de campanes són Patrimoni de la Humanitat

La UNESCO ha declarat l’ofici dels raiers com a Patrimoni Immaterial de la Humanitat. Quaranta associacions raieres d’Àustria, Txèquia, Alemanya, Letònia, Polònia i Espanya han presentat conjuntament la candidatura internacional.

©Ajuntament d’Os de Balaguer

A Catalunya, La Pobla de Segur i Pont de Claverol, al Pallars Jussà, i Coll de Nargó, a l’Alt Urgell, són les destinacions reconegudes. Per a les comarques de Lleida aquesta distinció de la UNESCO se suma al toc manual de campanes com els que es fan a Os de Balaguer que també ha estat declarat patrimoni mundial. Aquesta segona candidatura l’ha liderada la Comunitat Valenciana.

La festa pirinenca que commemora aquest antic ofici del transport fluvial en de la fusta es projectarà internacionalment amb més força després d’aquest reconeixement. A l’estiu els turistes s’acosten a la Pobla de Segur i a Coll de Nargó, on se celebren baixades de embarcacions pel riu rememorant aquest ofici. El transport de la fusta pels rius va ser, durant segles, un mode de vida a tot el món, des de l’Àfrica fins a Nord-Amèrica o Àsia.

Articles relacionats

Back to top button