superior

Destinacions

La candidatura del Priorat com a Patrimoni Mundial de la Unesco no tira endavant

Els impulsors del Patrimoni de la Humanitat per als paisatges del Priorat han decidit retirar la candidatura pel perill que quedés frustrada en la fase d’examen a la que s’ha de sotmetre aquest mes de juliol.

Un informe de l’organització internacional que s’encarrega d’avaluar les candidatures  per a la Unesco no veu acreditat el “valor universal excepcional” del Priorat-Montsant-Siurana. La intenció dels promotors és presentar-la en el futur, quan realment tingui possibilitats de prosperar.

El Priorat aparca el somni de ser reconegut per la Unesco. La decisió de no presentar la proposta en la fase que s’ha de celebrar a Bakú (Azerbaidjan) ha estat consensuada pel Ministeri de Cultura, la conselleria de Cultura de la Generalitat i els promotors del Priorat. Davant l’informe negatiu, les possibilitats de la candidatura eren nul·les i ara s’obre un temps de reflexió. Si els impulsors volen tornar a provar-ho més endavant requeriran de molt de treball.

Inscriure al ‘Priorat-Montsant-Siurana, mosaic mediterrani’ a la llista de Patrimoni Mundial hagués estat un revulsiu incalculable per al turisme d’aquest territori.

El paisatge del Priorat, candidat a Patrimoni de la Humanitat

Articles relacionats

Back to top button