superior

Transport

La guerra entre l’AVE i l’avió es trasllada a Granada

La competència entre el tren i l’avió per captar clients ha obert un nou capítol en la connexió Madrid-Granada. Renfe i les companyies aèries han entrat en una lluita de preus amb l’entrada en servei de l’AVE en aquesta ruta.

La posada en marxa de l’alta velocitat a Granada aquest mes de juny ha obert les portes a les tarifes low cost. Una tarifa promocional de 35 euros en els combois a Madrid està donant una mossegada a les reserves aèries. Renfe posa unes 2.000 places en les tres circulacions diàries per sentit entre Granada i Madrid.

Les aerolínies no volen perdre viatgers en benefici del tren i ja han començat a rebaixar el preu dels bitllets. Air Nostrum opera mig centenar de vols cada setmana, quatre freqüències diàries, entre les dues ciutats i ha posat bitllets a uns 40 euros. La situació s’assembla a la viscuda a la ruta Madrid-Barcelona en què l’AVE ha guanyat la partida a l’avió. La distància i el temps en recórrer la ruta Granda-Madrid en AVE i avió és molt similar al que fan servir aquests dos mitjans de transport a Barcelona-Madrid. En aquest sentit, les previsions per a l’alta velocitat són molt positives i un perill per a la filial d’Iberia.

Diferent resultat es preveu per a la connexió d’AVE entre Granada i Barcelona. El trajecte de 6 hores i mitja no ofereix un avantatge competitiu enfront del transport aeri, que en aquest cas és molt més ràpid.

Una dada històrica per a l’AVE Barcelona-Madrid

Nova estratègia del pont aeri per sobreviure a l’AVE

Articles relacionats

Back to top button