Tecnologies

Un terç de les visites a webs turístiques serà via mòbil aquest estiu

La majoria de pàgines web del sector turístic encara no estan adaptades al dispositiu mòbil i segons un estudi recent una de cada tres visites a pàgines web turístiques es realitzarà des del mòbil aquest estiu.

Aquest informe, presentat en el Fòrum TurisTIC, s’ha basat en el seguiment estadístic de 2009 a 2012 de portals de la Costa Brava, la Costa del Sol i museus. Ara és possible treballar la informació i les dades que deixa com a rastre el turista i així poder identificar les seves necessitats. Els dispositius mòbils representen una gran oportunitat per al sector i per això des del Fòrum aposten per la necessitat de que administracions públiques, empreses tecnològiques i turístiques treballin juntes per transformar el sector.

L’oci urbà és el concepte que presenta més futur per al desenvolupament mòbil. El 58% de les cerques per mòbil són de proximitat per trobar botigues, restaurants o altres serveis.
Per això, Atrápalo ha pensat la seva estratègia de negoci per a l’usuari mòbil desenvolupant una comunitat social que geolocalitza a l’usuari, li ofereix els restaurants més propers i permet compartir la seva experiència amb la seva comunitat.

La comunicació instantània amb el client quan està a la destinació suposa tot un repte i per a això el geoposicionament del turista és essencial. Part del futur de la mobilitat passarà per aquest aspecte que permetrà la gestió d’experiències turístiques personalitzades quan se sap què li agrada i què prefereixen els clients en cada moment.

D’altra banda, les tecnologies converteixen a l’usuari en protagonista i multipliquen el seu poder d’influència. El 92% dels consumidors atenen les recomanacions del seu entorn i el 70% les d’altres clients, segons diu TripAdvisor.

Per últim un exemple de com les necessitats dels clients es poden satisfer amb tecnologia seria Byhours.com que permet l’usuari reservar la seva estada en hotels per hores, especificant hora d’entrada i de sortida. Christian Rodríguez, CEO i fundador de la companyia que ha desenvolupat l’aplicació, afirma que el seu objectiu era ”revolucionar el sector hoteler de la seva mà, fent que es poguessin adaptar a les necessitats concretes dels seus visitants”. "Els hotelers estan satisfets ja que poden duplicar l’ocupació en un dia", sentencia.

[HOME]

Back to top button