superior

ReportatgesEmpreses

La vacuna és l’esperança del turisme

Els empresaris de les principals cadenes hoteleres d’Espanya tenen l’esperança que la propera Setmana Santa s’iniciï la recuperació del turisme. Podria ser el punt d’inflexió per a la reactivació de la demanda.

Els hotelers visualitzen en la vacuna contra la COVID l’element que ajudarà a la progressiva recuperació. Les notícies esperançadores que han transmès algunes farmacèutiques ha provocat que el ministre de Sanitat, Salvador Illa, i el mateix president del Govern, Pedro Sánchez, anunciïn repetidament que Espanya disposarà d’algunes desenes de milions de dosis de les diferents vacunes. Després de l’últim anunci de la companyia Pfizer el ministre calculava que 10 milions de persones podrien estar vacunades en els primers mesos de l’any.

Com ha detallat l’economista Xavier Sala i Martin en una informació recollida per Comunicatur, “la gent no farà turisme fins que s’elimini el coronavirus”. La vacunació de forma àmplia entre la població europea pot representar aquest punt d’inflexió per recuperar els viatges que necessita el sector. En cas contrari, els negocis es troben en una situació crítica i pot arribar un moment en què els empresaris iniciïn un procés de venda (o de malvendre) el seu patrimoni. En algunes zones com a la Costa de el Sol ja estan realitzant operacions de compravenda d’hotels.

 

Articles relacionats

Back to top button