superior

Transport

Foment vol fusionar els aeroports de Barcelona i Girona

El Ministeri de Foment vol que l’aeroport de Girona-Costa Brava es converteixi en la quarta pista del Prat. Ha anunciat una fusió logística de les dues infraestructures que compartiran estratègia i estaran connectades per una llançadora del tren d’alta velocitat.

El nou pla director 2026 de l’aeroport del Prat vol potenciar el seu creixement. Però degut a les dificultats d’ampliació de la instal·lació per la seva situació geogràfica al delta del Llobregat, el ministeri aposta per desenvolupar el Prat unint-lo a l’aeroport de Girona. D’aquesta manera l’aeroport de Barcelona podria passar dels 47 milions de passatgers de 2017 als 70 milions en 2026. La capacitat màxima actual del Prat és de 55 milions de passatgers i al ritme de creixement futur poden deixar-la superada en pocs anys.

L’arribada de l’AVE a Vilobí d’Onyar, a 500 metres de la terminal, convertirà l’aeroport de Girona-Costa Brava en aquesta quarta pista que necessita el Prat. L’alta velocitat situarà l’aeroport de Girona a 40 minuts de la ciutat de Barcelona. També a Girona es construirà una nova plataforma per estacionar aeronaus més grans.

En el cas de l’aeroport de Barcelona, es construirà un edifici satèl·lit de la T1 amb 17 noves passarel·les d’embarcament preparades per a avions de grans dimensions de vols intercontinentals. També forma part d’aquest desenvolupament estratègic aeroportuari la connexió pel tren de rodalies de les terminals T1 i T2 amb el centre de la ciutat de Barcelona.

La inversió anunciada pel ministeri en aquest pla arriba als 1.900 milions fins al 2026.

Articles relacionats

Back to top button