superior

Reportatges

El govern central utilitza el turisme com a arma política

Els responsables polítics del govern han escollit el turisme com una de les armes llancívoles contra el procés sobiranista català. Les últimes declaracions incorporen una alta intencionalitat política que no beneficia gaire a l’activitat del sector.

El president del Govern espanyol, delegat del Govern a Catalunya i el ministre de Turisme s’han esmerçat en facilitar dades negatives sobre els resultats turístics abans de disposar de les estadístiques oficials.

Mariano Rajoy, durant els seus discursos, no deixa de fer referència al mal que està fent el procés al sector turístic i el delegat Enric Millo ha afirmat que la situació política està afectant més al turisme que els atemptats. Per la seva banda, a Londres, Álvaro Nadal, ministre de Turisme, no s’ha contingut en les seves declaracions públiques parlant de baixada del turisme a Catalunya durant el mes d’octubre degut al procés independentista.

Sigui més o menys cert, el que no es pot negar és la intencionalitat de les declaracions. Lluny de traslladar als operadors internacionals un missatge tranquil·litzador i de suport a la destinació, els polítics porten l’aigua al seu molí i col·loquen tota la càrrega partidista possible en les manifestacions públiques.

Un sector tan important per a l’economia catalana i espanyola, que representa el 12% del PIB, hauria de quedar al marge de les trifulgues polítiques. Un autèntic pacte d’estat per no aprofitar les conjuntures i les dades parcials en benefici particular.

Articles relacionats

Back to top button