superior

Organismes / Política turística

Nova fórmula per aconseguir 1 M€ extres per a la promoció de Catalunya

La Generalitat de Catalunya està mirant per totes les vies d’aconseguir recursos econòmics addicionals per a la promoció turística de Catalunya. Després d’implantar la taxa turística, ara l’Agència Catalana de Turisme (ACT) ha creat un programa de “partenariat” per al qual esperen recaptar fins a 1 milió d’euros d’aportacions d’empreses. Vueling ha estat la primera en sumar-s’hi amb 100 mil euros.

Des de la Generalitat han explicat que segons aquests acords de partenariat, les empreses signants són les que aporten una quantitat establerta de diners, en metàl•lic o en serveis, amb l’objectiu de promoure la destinació turística catalana. A canvi, les empreses que s’associïn amb l’ACT a través d’aquest programa podran incrementar la presència en els principals mercats emissors, reforçar la internacionalització en nous mercats i millorar la notorietat de la seva marca gràcies a una presència destacada en les accions organitzades per l’Agència Catalana de Turisme i en els seus canals de promoció, comunicació i comercialització.

El conseller d’Empresa i Ocupació, F. Xavier Mena, i el president de Vueling, Josep Piqué, han signat el primer acord de partenariat entre l’ACT i una empresa privada. L’aerolínia aportará 100.000 euros a l’Agència Catalana de Turisme. A canvi, i entre d’altres avantatges, Vueling podrà incrementar la presència en els principals mercats emissors gràcies a les plataformes de l’ACT i gaudir d’una participació destacada en les seves accions. La Generalitat ha volgut deixar clar que amb la signatura d’aquest acord “en cap cas, ni el departament d’Empresa i Ocupació ni l’ACT fan cap aportació econòmica a l’empresa amb qui signa aquest tipus d’acord promocional”.

El nou programa de partenariat impulsat per l’Agència Catalana de Turisme, l’organisme de promoció de la Generalitat, expliquen “neix per crear un pool de partners estratègics format per empreses catalanes o amb activitat a Catalunya, amb projecció internacional, per aconseguir un major impacte de la marca turística “Catalunya” i generar recursos per a la promoció”.

El conseller Mena ha explicat que “amb acords com el de Vueling, busquem la implicació del sector privat, a través de diferents fórmules de col•laboració, per tal d’optimitzar recursos i garantir un major impacte de les accions de promoció, comunicació i comercialització de la marca Catalunya a nivell internacional”.

L’ACT està treballant en possibles acords amb empreses tan del sector turístic –línies aèries, cadenes hoteleres, lloguer de cotxes…- com d’altres sectors – automoció, sector financer, moda i alimentació, entre d’altres-. Durant el primer any de funcionament d’aquest programa té previst signar acords que suposarien ingressar, en metàl•lic o en serveis, un milió d’euros.

Back to top button