superior

Fires i Congressos

El turista MICE gasta un 32% més que fa cinc anys

La celebració del Meet Catalunya Green vol ser un esdeveniment de referència en bones pràctiques de sostenibilitat

La gran trobada comercial de referència per al sector del turisme de negocis, Meet Catalunya Green, ha aplegat 70 operadors turístics de 18 països. La jornada organitzada per l’Agència Catalana de Turisme (ACT) ha servit per perquè 80 empreses i entitats catalanes sumin més de 1.500 cites comercials amb els operadors estrangers.

Segons explica l’ACT, “Catalunya està fent una gran aposta per transformar el model turístic actual per un de més responsable i sostenible” i “es pot percebre en el segment de turisme de reunions, negocis i esdeveniments, ja que les dades indiquen que aquest sector està augmentat la despesa que genera al territori”.

Les dades que ha publicat l’ACT estimen que fins el mes d’abril el turista MICE ha generat una despesa de 684,3 milions d’euros mentre que durant el mateix període de l’any 2019 va ser de 483,7 milions d’euros. En aquest sentit, la despesa del turista de reunions el 2019 va ser de 1.035 euros mentre que aquest any està sent de 1.368 euros, per tant, un 32% més elevada. ”Aquestes dades constaten que l’aposta que hem fet per aquest tipus de turisme està sent encertada perquè més enllà de generar un nivell de despesa alt, trenca amb l’estacionalitat”, declara el director de l’Agència, Narcís Ferrer.

Durant el Meet Catalunya Green l’Agència Catalana de Turisme està fomentant l’ús de pràctiques més sostenibles en el turisme de reunions. Vol ser un exemple d’esdeveniment sostenible perquè institucions i empreses el tinguin de referència com a model de bones pràctiques. Per això ha tingut en compte afavorir la reducció de l’impacte ambiental, la millora de la gestió de residus, l’ús eficient dels recursos i la incorporació de criteris de sostenibilitat en la planificació i l’execució de l’esdeveniment.

Articles relacionats

Back to top button