superior

Transport

Barajas i El Prat en creixement

L’aeroport de Madrid augmenta el nombre de passatgers un 11,4% i el de Barcelona creix un 5,4% fins al maig. Girona i Reus encapçalen el rànquing d’aeroports espanyols que perden més usuaris.

Barajas torna a superar en passatgers i percentatge al Prat i recupera una situació que va anar perdent en 2014. Barcelona-el Prat ha superat els 14,2 milions de passatgers els primers cinc mesos de l’any. Per la seva banda, Barajas ha obtingut 17,6 milions d’usuaris. En tercer lloc se situa l’aeroport de Palma amb 6,5 milions de passatgers i un creixement del 4,5%. Els aeroports de la xarxa AENA han crescut en conjunt un 5,7% els primers cinc mesos de l’any.

Pel que fa als aeroports catalans els resultats dels aeroports de Girona i Reus són molt negatius. En el que portem d’any Reus ha tingut 138 mil passatgers, un -20,5% respecte a 2014. És el que ha tingut un descens percentual més pronunciat a tot l’Estat, només superat per heliports com Ceuta, Algeciras, o els aeròdroms d’Osca o Badajoz que tenen un paper testimonial pel nombre de passatgers que gestionen.

El de Girona és el segon aeroport amb una caiguda més pronunciada després de Reus (exceptuant els esmentats anteriorment). Amb 540 mil usuaris aquests primers mesos de l’any el descens respecte al 2014 supera el -15%.

Articles relacionats

Back to top button