superior

abajo

Destinacions

“Vacunar, vacunar, vacunar sense descans durant aquest proper trimestre”

Espanya preveu un pla de vacunació Covid-19 espectacular. El president de govern espanyol, Pedro Sánchez, situa el país en el mes d’agost amb un altíssim grau de vacunació i ha anunciat que al setembre estarà tota la població espanyola vacunada.

Sánchez ha detallat, mes a mes, l’evolució d’un ambiciós pla que textualment ho resumeix amb aquesta afirmació: “vacunar, vacunar, vacunar sense descans durant aquest proper trimestre.” Per a l’inici de la campanya turística d’estiu la meitat de la població podria estar vacunada i a finals d’agost fins a 33 milions de persones.

Des d’abril fins a setembre arribaran 87 milions de vacunes que permetrà aconseguir l’objectiu de la immunitat de grup amb el 70% de la població immunitzada a l’acabar el tercer trimestre de l’any.

El president de govern també ha anunciat que està treballant a fons per tenir a mitjans del mes de juny el certificat de vacunació digital -passaport verd- que permeti la mobilitat entre els països europeus. La intenció és que estigui preparat per a la temporada turística d’estiu. El passaport verd és una garantia per al sector turístic. A Espanya serà gratuït i d’accés universal, ha assegurat Pedro Sanchez.

Un últim anunci del president de govern ha estat la intenció de no prorrogar l’estat d’alarma vigent que expira el proper 9 de maig. La finalització de l’estat d’alarma suposarà la reactivació de les activitats econòmiques i l’eliminació dels confinaments, els tocs de queda i les limitacions a la mobilitat.

Articles relacionats

Back to top button