superior

Estudis

1 de cada 3 europeus creu que viatjarà entre maig i juliol

Només la meitat dels europeus té com a objectiu fer vacances abans del mes d’agost. Concretament, el 54% pensa que podrà realitzar el seu viatge abans de finals de juliol i un terç creu que segurament viatjarà entre els mesos de maig i juliol.

Aquestes són les dades que recull l’European Travel Commission (ETC) sobre el període més factible marcats pels propers viatges dels europeus. La institució realitza un seguiment periòdic de la voluntat de viatjar dels europeus i ha detectat que la fatiga social pel confinament obre les esperances en els ciutadans de poder fer vacances aquest estiu.

Tot depèn de la velocitat i eficiència en la vacunació: “és el factor crucial per impulsar els viatges dins d’Europa”, diu l’ETC. La lenta vacunació obliga la UE a perllongar les restriccions de viatge. A hores d’ara, amb una immunització que no arriba al 3% de la població, les autoritats comunitàries consideren prematur instaurar l’anomenat “passaport sanitari” però la pressió dels països del sud els ha forçat a plantejar-se’l per intentar salvar la temporada d’estiu.

Potser per això, en l’anterior estudi de l’ETC dels europeus disposats a viatjar abans de l’agost eren el 52%, amb la qual cosa només ha crescut en dos punts el percentatge. En aquests moments, només el 16% dels europeus creu que volar suposa un risc per a la salut. El viatge en cotxe, amb un 36%, roman com la segona opció de transport preferida.

Espanya, Itàlia, França, Grècia i Alemanya són els cinc països preferits pels europeus per viatjar segons aquest informe que presenta les dades recopilades al gener de 2021. El principal interès per a la temporada d’estiu és el sol i platja amb un 18% i les destinacions urbanes amb un 16%. La cultura i el patrimoni són de l’interès del 14%.

Articles relacionats

Back to top button