superior

DestinacionsEstudis

El Patronat de Turisme de la Diputació de Tarragona publica una guia de bones pràctiques per desenvolupar l’enoturisme

El Patronat de Turisme de la Diputació de Tarragona acaba de presentar la Guia de bones pràctiques per al desenvolupament de l’enoturisme familiar a la Costa Daurada i les Terres de l’Ebre.

La publicació s’emmarca dins del projecte PECT TurisTIC en Família i recull les conclusions de diferents iniciatives de l’operació Vinya en Família. Te per objectiu contribuir a oferir un producte propi, diferenciat i de qualitat alineat amb les tendències globals actuals per donar servei a les necessitats de les famílies que visitin el territori.

Amb un total de 37 pàgines, la guia està dividida en 10 capítols que tenen molt present els actius propis del territori, com el paisatge, la ruralitat i la cultura del vi. No falten tampoc les referències a les necessitats dels diferents tipus de famílies o les de crear noves experiències. Els deu capítols són els següents:

  • Famílies, benvingudes a la Costa Daurada i les Terres de l’Ebre!
  • Recordem que són més d’un i tots són diferents
  • Donem-nos a conèixer en el món digital
  • El paisatge de vinyes, la ruralitat i la cultura del vi com a atractius diferenciadors
  • Oferim-los experiències vivencials, experiències compartides
  • Siguem empàtics i professionals
  • Conquerim-los també pel paladar
  • Siguem accessibles
  • Construïm un entorn segur per a les famílies
  • Enoturisme sostenible avui, demà i sempre

La guia s’acompanya d’una carta de compromís a la qual poden adherir-se els diferents agents del sector, que van des de cellers fins a agents de l’administració pública, passant per associacions d’allotjaments rurals i empreses d’activitats turístiques.  En aquest sentit, cal recordar que la xarxa d’agents de l’operació Vinya en família que han participat en els treballs previs arriba a les 38 entitats i empreses.

El PECT TurisTIC en família és un projecte de recerca i innovació que ha de marcar un abans i un després en el turisme de la Costa Daurada i les Terres de l’Ebre, un punt i a part en la seva definició i gestió com a destinacions turístiques familiars. Es tracta d’una iniciativa d’intervenció liderada per la Diputació de Tarragona i és cofinançat pel Fons Europeu de Desenvolupament Regional (FEDER) de la Unió Europea, en el marc del Programa operatiu FEDER de Catalunya 2014-2020.

Teniu tota la informació sobre la guia, enllaços als vídeos explicatius i l’opció de descarregar-vos la guia i la carta de compromís al web del Patronat de Turisme de la Diputació de Tarragona.

Articles relacionats

Back to top button