superior

Mercats

25 empreses catalanes s’entrevisten amb 70 TTOO italians a Roma

Prop de 30 empreses del sector turístic català han viatjat a Roma per participar en una missió empresarial on han tingut l’oportunitat de mantenir contactes comercials amb una setantena de turoperadors i agents de viatge italians. Aquesta trobada és una de les accions promocionals de l’Any de Catalunya a Itàlia, organitzat per Turisme de Catalunya.

Les empreses participants en aquesta jornada comercial tenen l’oportunitat de donar a conèixer i vendre els seus productes directament a l’intermediari i posicionar-se en aquest important mercat emissor.

Les empreses i entitats catalanes que han estat presents al workshop celbrat ahir a Roma han estat, a més de Turisme de Catalunya, Agenda Gestió Esportiva, Avant Grup, Balneari Blancafort, Barcelona on Line, Bonavia Tours, Clickair, Diputació de Barcelona, Elipsos Trenhotel, Evenia Hotels, Gallery Hoteles, Geoland Tours, Grimaldi, Grup Natura, Hotel Alexandra, Miguel Torres, Montserrat, Patronat de Turisme de Salou, PortAventura, Prestige Hotels, Services Apartments, Tourist Forum, Turisme de Barcelona, Turisme de Cambrils i Viatges Blau Marí.

Milà i Nàpols van acollir fa uns dies dos workshops més on el sector turístic català ja va mantenir les primeres reunions comercials individualitzades amb operadors turístics d’aquestes ciutats.

Any de Catalunya a Itàlia

Aquesta missió empresarial forma part del pla d’accions de l’Any de Catalunya a Itàlia, presentat ahir pel conseller d’Innovació, Universitats i Empresa, Josep Huguet, a la capital italiana i que suposa la primera acció promocional d’aquesta magnitud en aquest mercat.

Després de centrar l’any 2007 en promocionar la destinació catalana al mercat alemany, Turisme de Catalunya torna a apostar per la fórmula de l’any temàtic, aquest cop, per consolidar els viatgers procedents d’Itàlia, quart emissor cap a Catalunya, amb 1,3 milions de turistes l’any.

El pla d’accions – amb una inversió d’1milió d’euros- té com a objectius principals posicionar Catalunya com a destinació líder al mercat italià, especialment en turisme cultural, religiós i gastronòmic; incidir en el consumidor final i en els intermediaris; aconseguir notorietat en els mitjans de comunicació italians; i posicionar com a referent el Centre de Promoció Turística de Catalunya a Itàlia entre turoperadors i periodistes italians.

Accions previstes

A més dels workshops, Turisme de Catalunya ha organitzat presentacions, viatges de familiarització i premsa, i una jornada de formació per a agents de viatge italians. Pel que fa al consumidor final, destaquen l’organització de la Setmana Catalana a Roma amb diada de Sant Jordi inclosa; jornades promocionals a grans centres comercials; i una jornada castellera a Pisa. Una demostració gastronòmica a càrrec del xef Joan Roca, del Celler de Can Roca -2 estrelles Michelin- i un concert de l’Escolania de Montserrat a Roma són altres de les propostes de Turisme de Catalunya en aquest any centrat a Itàlia.

Back to top button