superior

AAVV i TTOO

La desesperació de les agències de viatges en números

El sector de les agències de viatges es troba en situació crítica. El 20% no ha pogut obrir el seu negoci des de l’inici de la pandèmia de coronavirus coincidint amb l’estat d’alarma.

L’activitat ha caigut a nivells tan forts que, segons expliquen els representants de la patronal de les agències, durant el 2020 la facturació és va quedar en el 10% respecte l’any anterior, és a dir, que va caure entre el 90% i el 95% interanual. Van passar de facturar 21.000 milions el 2019 a 2.500 milions el 2020; en total 18.500 milions de pèrdues. Segons una valoració de l’Associació Corporativa d’Agències de Viatges Especialitzades (ACAVe) el 36%  de les agències es troba en risc real de tancament.

Amb aquestes dades qualsevol bona notícia ja dóna confiança a les empreses. Per a Setmana Santa creuen que podran recuperar el 30% de l’activitat i per a l’estiu calculen que serà el 40% superior a la de l’any anterior. Tot ho fien a la possibilitat d’incrementar el moviment entre territoris.

Malgrat això, els associats d’ACAVe són pessimistes perquè tenen nul·les expectatives a curt termini i tenen la sensació que fins a l’any vinent el sector no començarà a recuperar-se. Només 1 de cada 3 agències espera tenir un resultat decent aquest estiu. ACAVe segueix demanant un rescat del sector de les agències de viatge.

Articles relacionats

Back to top button