superior

Entrevistes-antic

Jordi Martí, vicepresident Receptiu d’ACAV, al segon Debat Comunicatur

“Les crisis posen les coses en el seu lloc: els bons professionals es mantenen i es consoliden en els moments difícils”.

El segon Debat Comunicatur, que ha girat entorn la comercialització i el paper de les agències de viatges, ha tingut com a convidat el vicepresident de Receptiu de l’Associació Catalana d’Agències de Viatges, Jordi Martí.

El Debat Comunicatur, que es pot seguir a través de Canal Català Maresme i també a Youtube, ha comptat amb la participació del director Institucional de Comunicatur, Enric Domingo, i l’assessor turístic Jordi Blanch. Aquest segon programa.

Una de les primeres qüestions plantejades i que no es podia passar per alt va ser com afectava la crisi actual el sector de les agències. La resposta de Jordi Martí va ser cdontundent: “la crisi afecta i afectarà però posarà les coses al seu lloc. Venim d’un creixement molt accelerat i aquell que és professional és qui es manté i qui es consolida”.

Sobre els efectes que ha tingut l’aparició d’internet i del low cost, Martí va ser contundent: “Internet no ha suposat el final del model de comercialització tradicional ni l’ha fet perillar. De fet, pel que fa als viatges en grup s’han produït molt poques variacions hi ha hagut i les agències som clau en temes organitzatius tant a origen com a destinació”.

En el cas de viatges individuals, el vicepresident d’Acav va explicar que “depèn molt del producte”, però que les agències de viatges ofereixen serveis com ara trànsfers, assistència, qualitat i sobretot seguretat, punts forts que cal aprofitar. “Hem d’oferir productes i un servei de molta qualitat, i en el cas que hi hagi problemes, el client ha de saber que compta amb el recolzament d’un professional que sap com reaccionar”.

En aquest sentit, va assegurar Martí, l’ACAV juga un paper molt important, no només liderant i defensant els interessos del sector de la intermediació sinó també com a interlocutor vàlid amb la resta d’actors turístics, principalment amb l’Administració i els proveïdors.

Altres qüestions

Parlant sobre el paper dels turoperadors, Jordi Martí va assegurar que no tot és turoperació. “L’entrada d’internet ha suposat canvis en la xarxa comercial tradicional i han aparegut nous segments i noves demandes que no utilitzen la turoperació. De fet, a l’ACAV tenim moltes agències minoristes que elaboren producte propi i acurat, per tant la dependència dels TTOO ja no és tanta”.

Sobre d’altres temes que es van tocar al llarg del programa, Jordi Martí també es va pronunciar. Va reivindicar el sol i platja com a producte que no ha de sinònim de baixa qualitat així com que és l’empresa privada qui ha de fer negoci i l’Administració, promocionar les destinacions.

Per acabar, Jordi Martí va demanar als agents de viatges que esdevinguin venedors d’emocions i veritables assessors tot i que, va reconèixer, “no és fàcil saber més que el client ja que aquest cada cop viatja més i navega més per internet”. El futur de les agències de viatges passa, segons Martí, per una aposta decidida en innovació, originalitat, professionalitat i treball per afrontar els canvis tan ràpids que es produeixen. “El peix gran ja no es menja el petit, ara és el peix ràpid qui es menja el lent”.

Segueix Debat Comunicatur.info

L’entrevista a Jordi Martí

1ra part del Debat

2na part del Debat

 

Articles relacionats

Back to top button